Anul 2007

 

  

 

*    Stoian S. –Chimie generală şi anorganică: note de seminar. 236 pag., 170x210 mm, 2007.

   Cartea este structurată pe trei capitole, la primele doua, la fiecare subcapitol fiind date consideraţiile teoretice, probleme rezolvate şi probleme propuse. Capitolul Chimie generală se referă la structura atomului, stabilirea formulelor chimice, amestecuri şi aliaje, soluţii apoase. Capitolul Chimie anorganică se referă la obţinerea şi proprietăţile e

*   ***. – Problematica educaţiei în mileniul III. 276 pag.,  140x170 mm, 2007.

   Sunt prezentate Lucrările Conferinţei Internaţionale cu tematica din titlu care s-au desfăşurat în ziua de 17 iunie 2006 în cadrul Departamentului pentru pregătirea personalului didactic din cadrul UniversităţiiDunărea de Jos” din Galaţi. Au fost susţinute un număr de 40 de lucrări privind: managementul strategic educaţional, educarea creativităţii elevilor, tehnici active de învăţare în învăţământul primar şa. La lucrări au participat cadre didactice şi cercetători din domeniu din ţară şi străinătate.

 

 

 

 

 

*  Neagu C.Simion Mehedinţipedagog de vocaţie.  316 pag., 140x170 mm, 2007.

      Prin această carte este realizată o meritorie contribuţie la valorificarea operei pedagogice a lui Simion Mehedinţi. Autorul face o incursiune asupra ideilor pedagogice ale lui Mehedinţi, aşa cum ele sunt prezentate în scrieri ca: „Altă creştere. Şcoala muncii”, „Trilogii: ştiinţa, şcoala, viaţa cu aplicări la poporul român”, „Către noua generaţie! ş.a. Autorul precizează că reforma lui Mehedinţi s-a întemeiat pe câteva teze fundamentale: descentralizarea învăţământului, autonomia şcolii, participarea efectivă a comunităţii locale la întreţinerea şcolii, realizarea procesului de orientare şcolară şi profesională la o vârstă potrivită, teze actuale şi azi.

 

*  Neagu C. – Simion Mehedinţi – bibliografie.  314 pag., 140x170 mm, 2007.

    Om al catedrei universitare, al tribunei sociale, al condeiului, organizator de şcoală, purtător al idealului academic, reformator al învăţământului Simion Mehedinţi s-a aflat timp de o jumătate de secol în linia întâi a frontului de construire a unei culturi româneşti moderne. Consultând această lucrare, cititorul va cunoaşte întreaga paletă de preocupări ale acestui savant: ştiinţă, literatură, educaţie, critică, politică, polemică. Deşi autorul lucrării realizează prima bibliografie despre Simion Mehedinţi recunoaşte este incompletă, dar îşi exprimă speranţa de a o împlini în viitor, noi sau alţii ce vor veni după noi, pe măsura lărgirii ariei documentare şi a introducerii în circulaţie a operei mehedinţene.

 

  

 

 

*        

 

*   Murariu L.Teste de biologie distractivă, vol. 2. 60 pag., 140x170 mm, 2007.

    Al doilea volum din lucrareaTeste de biologie distractivăcontinuă seria întrebărilor incitante începută în primul volum este structurat pe zece capitole. Sunt întrebări puse din domenii ca locomoţia, sensibilitatea şi termoreglarea în lumea vie, hrănirea şi respiraţia în lumea vie, circulaţia lichidelor în organism, excreţia şi reproducerea în lumea vie, botanică şi zoologie distractivă. Ca orice carte de popularizare a ştiinţei, lucrarea valorifică bibliografia existentă şi operează cu noţiunile şi informaţiile curente. Valoarea cărţii constă în modul în care a fost ales materialul şi prin viziunea personală asupra lumii vii, aşa cum ne-o propune autorul.

 

 

 

 

 

 

Anul 2007 – Pagina5| Pagina principala | Anul 2007 – Pagina7