Anul 2007

 

  

 

*    Dimofte A., Ioniţă B. – Rezistenţa materialelor Vol. I: solicitările barelor, elasticitate. 162 pag., 180x280 mm, 2007.

      Prima parte a lucrării este structurată pe 8 capitole şi tratează: Noţiuni introductive, Diagrame de eforturi, Solicitarea axială, Caracteristici geometrice ale suprafeţelor plane, Încovoierea barelor drepte, Deformarea barelor solicitate la încovoiere, Torsiunea barelor de secţiune circulară,, Elasticitate.

*  ***. – Proceedings Supplement of the Third National Conference on Applied Physics, 15-16 iunie 2007,Galaţi, România. 300 pag., 180x280 mm, 2007.

   Sunt prezentate pe larg un număr de 50 lucrări ştiinţifice care s-au susţinut în cadrul conferinţei, din domenii cum sunt: Fizica teoretică, Fizica nucleară, Fizica medicală, Fizica stării solide, Metode de analiză fizico-chimice de control şa. 

 

 

 

 

 

*  Mehedinţi R., Durbală I., Hîncu M., Onişor C. - Introducere în studiul celulei: îndrumar pentru lucrările practice de biologie celulară şi moleculară . 190 pag., 180x280 mm, 2007.

   Studiul contemporan al celulei este o activitate complexă care combină mai multe discipline şi metode ştiinţifice incluzând microscopia, genetica, biochimia, biofizica şi fiziologia. Volumul imens de cunoştinţe acumulate în ultimii 50 de ani a dus la definirea Biologiei celulare şi moleculare ca domeniu individual, cu rol din ce în ce mai important în practica medicală. După o scurtă Introducere privind tipurile de celule, mărimea şi componentele lor, lucrarea continuă cu Tipuri de microscoape utilizate în biologia celulară, Tehnica obţinerii preparatelor microscopice, Celulaaspecte structurale şi ultrastructurale, Alte metode utilizate în studiul celulei.

 

*  Păcuraru N.Tentaţia nemărginirii: note de călătorie.  328 pag., 140x170 mm, 2007.

   Grecia, Italia şi Spania sunt ţări vizitate de autor care descrie peripeţiile inerente unor asemenea călătorii, a locurilor văzute, a oamenilor întâlniţi cu care a stat de vorbă, toate acestea făcând o lectură atractivă. Pigmentarea naraţiunii cu pasaje de memorii, inclusiv capitolul „O călătorie în timp” este agreabilă. Unele mici exagerări, câteva şabloane ca şi un anumit exces de amănunte, inerente debutului, nu dăunează. Povestirea este alertă şi se parcurge cu plăcere.

 

  

 

 

*        

 

*   Florea C. - Microbiologie: îndreptar de lucrări practice. 298 pag., 170x210 mm, 2007.

    Lucrarea începe cu Normele de protecţia muncii în laboratorul de microbiologie şi reguli de lucru în condiţii de asepsie şi continuă cu Metode de sterilizare şi dezinfecţie, Tehnici de colorare, de însămânţare şi Modalităţi de izolare şi identificare a bacteriilor şi virusurilor, Chimioterapia antibacteriană, Bazele microbiologice ale profilaxiei infecţiei. Tangenţial sunt descrise formele de manifestare  a bolilor cu aceşti germeni.

 

 

 

 

 

 

Anul 2007 – Pagina4| Pagina principala | Anul 2007 – Pagina6