Anul 2015   pagina 1

 

Rubanenco

 

 

 

 

*      Mocanu D.G. –Proiectarea pe grupe valorice a unităților de învățare pentru calități motrice în gimnaziu. 86 pag., E-book, 2015.

 

Principalele pobleme tratate în lucrare : 1. Determinarea căilor de influențare asupra procesului de dezvoltare a calităților motrice, prin tratarea diferențiată a elevilor din învățământul gimnazial ; 2. Elabo-rarea și argumentarea științifică a programei experimentale, orientată spre dezvoltarea calităților motrice, prin dozarea diferențiată a efortului fizic. Mai multe anexe completează datele lucrării.

 Rubanenco I, Domnișoru L. Metode de analiză a comportării structurilor navale optimizate în condiții de val extrem. 266 pag., E-book, 2015.

     Scopul lucrării este studiul  comparativ al rezistenței locale și globale a unei nave maritime în două variante constructive cu structură opimizată și cea initială, din proiectul preliminar al corpului navei, supusă la solicitări de valori extreme neregulate. Studiul este aplicat unei nave maritime din clasa portcontainer de tip feeder 1100 TEU, având structură elastic sensibilă la solicitările hidroelastice din valuri. Sunt prezentate, în carte, rezultatele privind stiuldiul rezistenței locale și generale a navei, răspunsul dinamic la oscilații în valori neregulate, influența vibrațiilor navei și a variației vitezei navei asupta rezistenței la oboseală a corpului navei. Anexele și bogata bibliografi fac din lucrare un material interesant pentru toți constructorii de nave maritime și fluviale. 

 

 

 

Mocanu Proiectare

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocanu Dezv

Mocanu George Dănuț – Dezvoltarea calităților motrice în lecțiile de educație fizică din gimnaziu prin tratare diferențiată, 193 pag., E-book, 2015.

 Câteva din capitolele lucrării: Particularitățile morfo-funcționale și psihice ale elevilor din ciclul gimnazial; Controlul dozării efortului fizic în cadrul lecțiilor de educație fizică; Dozarea calităților motrice, limitarea activității frontale, autocontrolul și autoevaluarea; Determinarea și interpretarea valorilor frecvenței cardiace în efort.

 

 

 

 

*      Mocanu George Dănuț. – Teoria educației fizice și sportului.

177 pag., 170x210 mm, 2015.

ISBN 978-973-627-541-8

 

Cartea este structurată pe șapte capitole dintre care amintim: Conceptele fundamentale ale teoriei educației fizice și sportului, Edu-cația fizică și sportul ca activități sociale în România, Mijloacele caracteristice activităților motrice, Deprinderile și priceperile motrice, Cunoștințele de specialitate, Calită-

tile motrice/aptitudinile motrice. 

  

Mocanu Teoria

 

 

 

Onet

 

 

*        Oneț Ioan. – Teoria și practica înotului. 60 pag., E-book, 2014.

 

     Lucrarea prezintă, selectiv, cunoștințele teoretice, practico-metodice și organizatorice privind activitatea de învățare a înotului în cadrul lecțiilor de educație fizică. Printre principalele capitole amintim: Istoricul înotului, Importanța înotului în sistemul de educație fizică în școală, Bazele teoretice și bazele tehnice ale înotului, Respirația în timpul înotului, Procedee de înot, Metodica învățării și perfecționării înotului, Lecția de înot, Înotul aplicativ.

  

 

 

 

 

 

 

| Pagina principala | Anul 2015 – Pagina2