Anul 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*   Domnișoru L., Dragomir D., Stoicescu L., Domnișoru D. – Metode numerice de analiză structurală și

hidroelasticitatea navei, 452 pag., E-book, 2009.

Sunt prezentate metode moderne privind analiza structurală și hidroelasticitatea corpului navei, cum ar fi: analiza rezistenței generale și locale a corpului navei pe modele 3D-FEM, extinse pe toată lungimea navei, determinarea solicitărilor dinamice extreme din valuri induse în corpul navei pe baza teoriilor de seakeeping și hidroelasticitate a navei, estimarea duratei de exploatare a corpului navei în condiție de siguranță structurală pe baza metodelor de analiză la oboseală și a predicției răspunsului dinamic pe termen lung. Fundamentele teoretice prezentate în această lucrare sunt însoțite de analize numerice în detaliu efectuate pentru o navă tip LNG 150000 m3, în cadrul grantului CEEX MARGAS Cod X2C16 / 4409 / Etapa ianuarie – iulie 2008 „Modele și metode numerice avansate în ingineria navelor de transport gaze lichefiate”.

 

 

 

*   Domnișoru L. -  Analiza structurilor navale prin metoda elementului finit. Aplicații numerice, 530

 pag., E-book, 2009

Prezenta lucrare include un set de 26 de aplicații prin metoda elementului finit (FEM), analize liniare statice, dinamice modale și de stabilitate structurală. Se adresează studenților de la specializarea de licenț㠄Arhitectură Navală”, în conformitate cu programa analitică actualizată a laboratorului de analiză numerică de la disciplina „Metoda elementului finit în construcții navale” (Anul III AN – domeniul Inginerie Navală și Navigație), precum și specialiștilor din domeniul proiectării și construcțiilor navale.

 

 

 

 

*   Croitor N., Lenco G. - Tehnologie și control

în industria conservelor vegetale: Îndrumar de lucrări practice, 120 pag., 170x240 mm, 2009.

Sunt prezentate o serie de lucrări de analiză și control ale materiilor prime, materialelor auxiliare și ale produselor finite de natură senzorială și fizico-chimică, ce se aplică curent în unitățile de producție. În cele 26 de lucrări practice sunt discutate caracterizarea anatomo-morfologică a vegetalelor, rolul și funcțiile ambalajelor destinate dozării, transportului, depozitării și comercializării produselor horticole în stare proaspătă și industrializată, analiza organoleptică și fizico-chimică  a conservelor de fructe și legume.

 

 

 

 

*   Stoian C. -   Chimia metalelor: lucrări de laborator, 136 pag., 140x210 mm., 2009.

Lucrarea debutează cu Normele privind activitatea în labortorul de chimie și continuă cu descrierea  modalitățile de studiu experimental ale câtorva metode de obținere a metalelor și al principalelor proprietăți chimice ale metalelor și combinațiilor acestora. Dintre capitole amintim: metode hidrometalurgice de obținere a metalelor, metale din grupele a 13-a și a 14-a și din grupele 4-12 a sistemului periodic. La fiecare grup de lucrări sunt prezentate considerațiile teoretice și reacțiile specifice.

 

 

 

 

*  Frigioiu C. - Geometrie analitică și

diferențială, 160 pag., 170x210 mm., 2009

Lucrarea este structurată pe șase capitole ce

cuprind: elemente de algebră liniară și algebră vectorială, planul și dreapta, conice și cuadrice,

curbe și suprafețe. Sunt puși în evidență vectorii liberi ca model-instrument pentru geometrie și alte discipline, diverse probleme de distanțe și poziții

ale dreptei și planului, ecuațiile generale și cele canonice ale cuadricelor, proprietățile locale ale curbelor în spațiu și în plan, studiul

local al suprafețelor.

 

 

 

 

 

 

| Pagina principala | Anul 2009 – Pagina 2