Anul 2008

    Dinică R. M., Georgescu M. Chimie organică. 354 pag., 170x240 mm, 2008.

       Structurată pe 30 de capitole, în carte sunt examinate principalele probleme ale chimiei organice: legături chimice, factori ce influențează legăturile compușilor organici, izomeria compușilor organici, hidrocarburi, terpenoide, carotenoide, derivați halogenați, alcooloi, fenoli, compuși carbonilici, acizi organici carboxilici și derivații lor funcționali, acizi halogenați, hidroxiacizi și derivați, oxoacizi, aminoalcooli și aminofenoli, aminoaldehide și aminocetone, aminoacizi, peptide și proteine, coloranți, alcaloizi și steroide. 

 

 

 

 

 

   Croitor N., Lenco G. –Culegere de teste și studii de caz pentru tehnologia generală a industriei  alimentare, 112 pag., 170x240 mm, 2008.

      Lucrarea tratează procesele tehnologice comune ale industriei alimentare, asigurând astfel o bază științifică comună pentru diferitele subramuri ale industriei alimentare, necesară schimbului de informații și progresului tehnologic. Problemele principale tratate se referă la valorificarea materiilor prime agroalimentare ca produse netransformate și prelucrarea produselor alimentare prin procese biotehnologice.

 

 

 

  Fotache D. – Romanul gotic între arhaitate și modernism. 206 pag., 140x210 mm, 2008.

   Lucrarea își propune să facă un modest incurs în literatura romantică a sfârșitului de secol al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, vizând atât linia exegetică cît și trei spații  geografice care, fiecare în parte, au contribuit la dezvoltarea  genului epic: Anglia (Mattew Gregory Lewis, Horace Walpole), Franța (Guy de Maupassant, Théophile Gautier) și Statele Unite (Edgar Allan Poe). Fiecare din acești scriitori a impus o nouă linie de evoluție în literatura epocii lor: Walpole deschide noi căi de dezvoltare romanului ”gotic” , Lewis cultivă fantasticul și suprarealismul, Maupassant realizează o strălucită sinteză între real, fantastic și senzațional iar Poe cultivă misterul – un univers în care totul este posibil.

 

 

 

   Ploeșteanu C. – Resurse procedurale în conceptul de pregătire tehnică la fotbaliștii de 13-14 ani, 110 pag., 170x210 mm, 2008.

    Cartea prezintă idei în domeniul pregătirii tehnice a jocului de fotbal la copiii de 13-14 ani în cadrul unui sistem conceptual, concentrat pe direcții de aplicabilitate moderne și particularități specifice de organizare. Structurată pe cinci capitole, sunt prezentate Conceptul de pregătire a copiilor în fotbal, Bazele tehnicii jocului de fotbal, Norme tehnice de bază în instruirea copiilor, Jocuri de antrenament pentru copii privind dezvoltarea abilităților tehnice de a controla mingea, Învățarea și organizarea fotbalului la copii în sistemul de joc și Planificarea pregătirii echipelor de copii. 

 

 

 

  Vasilescu E.Tratarea, depozitarea și valorificarea deșeurilor toxice și radioactive, 216 pag., 170x210 mm, 2008.

   Structurată pe opt capitole, lucrarea tratează, în mod gradual, probleme ale managementului deșeurilor toxice și radioactive (generare, gestionare, tratare, depozitare, transport, valorificare și eliminare finală), evidențiind totodată cadrul legislativ și politica națională de mediu, privind controlul în vederea prevenirii poluării. Sunt prezentate în continuare clasificarea și caracterizarea deșeurilor periculoase, etichetarea și ambalarea acestor deșeuri, moduri de eliminare, poluarea radioactiva și modalități de eliminare. În ultima parte este prezentată o Listă a deșeurilor periculoase și conținutul de radioelemente în roci, ape naturale și aerul atmosferic.

 

 

 

 

| Pagina principala | Anul 2008 – Pagina2