Anul 2006

 

  

 

*  Ene A. – Tehnici radiometrice de analiză şi control, 332 pag., E-book, 2006.

 Lucrarea  constituie o introducere în domeniul tehnicilor nucleare moderne de analiză şi control a probelor complexe, utilizate în laboratoare de cercetare si industriale. Lucrarea este structurată pe nouă capitole si descrie principiile teoretice, particularităţile, aparatura si aplicaţiile multidisciplinare ale celor mai importante tehnici radiometrice de analiză si control: fluorescenţa de raze X,

excitată cu surse radioactive sau tub de radiaţii X; analiza cu microsonda electronică, prin activare cu neutroni termici sau rapizi, şi cu particule încărcate, analiza prin împrăştierea elastică a particulelor încărcate; analiza prin emisia radiaţiilor X ş.a.

 

*  Lixandru I. – Sinteze şi probleme de algebră liniară, geometrie analitică şi diferenţială. 232  pag., 170x210 mm, 2006.

        Cartea este o continuare a lucrării “Sinteze şi probleme de analiză matematică” a aceluiaşi autor. Este structurată pe şapte capitole, fiecare capitol având ca introducere o scurtă prezentare teoretică urmată de probleme propuse şi exemple de probleme rezolvate. Dintre capitolele lucrării amintim: spaţii liniare, sisteme de ecuaţii liniare, elemente de programare liniară, algebră vectorială, dreapta şi planul în spaţiu, sfera, suprafeţe. În finalul lucrării se dau indicaţii la problemele propuse spre rezolvare.

 

 

 

 

 

*  Luca I Criminalitatea economică transfrontalieră. 170 pag., 170x210 mm, 2006.

     Liberalizarea schimburilor economice, înlăturarea generalizată a taxelor vamale şi deschiderea pentru noi pieţe de desfacere a condus la apariţia în Europa şi în lume a mai multor organizaţii criminale care şi-au diversificat activitatea: de la vânzarea  şi traficul cu stupefiante, la vănzarea de armament şi carne vie (prostituţia minorilor, imigranţi clandestini ş.a.). Câteva titluri de capitole: criminalitatea din mediul afacerilor şi criminalitatea economică, modalităţi de operare a criminalilor, trasee, modalităţi şi circuite de operare ş.a.

 

*  Humelnicu D., Cuzub Puţanu M.  – Geografia României: ghid pentru examenul de bacalaureat şi admitere la facultate, ediţia II-a. 158 pag., 170x240 mm, 2006.

   Respectând programele pentru examenul de bacalaureat şi examenul de admitere la facultate, lucrarea tratează următoarele subiecte: poziţia geografică şi geopolitică a României, evoluţia teritoriului şi unităţile morfostructurale, relieful şi caracteristicile de relief, particularităţile climatice, hidrologice şi biopedogeografice resurse naturale, evoluţii şi structuri geodemografice, habitatul uman, agricultura, industria, căile de comunicaţii şi transporturile, regionarea geografică a României.

 

  

 

 

*        

 

     Vîrlan G., Rizescu G., Zamfir C., Zbughea C., Podoleanu C.  – Birotică,  168 pag., 170x210 mm, 2006.

   Conform “Noului dicţionar Universal al limbii române”, editura Litera Internaţional, birotica reprezntă un ansamblu de tehnici de informatică ce ţin de activitatea administrativă, de secretariat. Sunt prezentate în lucrare: procesorul de documente WORD, compunerea mesajelor postale, lucru în Excel, PowerPoint, Outlook ş.a.

 

 

 

 

 

 

Anul 2006 – Pagina 8| Pagina principala | Anul 2006 – Pagina 10