Anul 2002

 

 Toma D., Murariu G. -Fizică moleculară şi căldură. 195 pag., 170x210 mm, 2002

Cartea se adresează studenţilor din anul I de la specializările fizică-chimie şi matematică-fizică, cuprinzând capitole cum sunt: Bazele teoriei cinetico-moleculare, Fenomene de transport în gaze, Tehnica vidului şi fenomene în gaze rarefiate, Fenomene moleculare în gaze, lichide şi solide. Partea a doua a cursului tratează propagarea căldurii în solide şi despre termometrie. Fiecare capitol este însoţit de descrierea metodelor experimentale pentru determinarea unor mărimi fizice. Cursul este completat cu un set de 8 anexe în care unele teme sunt modelate şi simulate pe calculator, cu ajutorul unor programe ce pot fi accesate pe adresa www.phys.ugal.ro/

CONTENTS

 Toma D., Murariu G., Voiculescu M. – Lucrări practice de Fizică moleculară şi căldură. 115 pag., 170x240 mm, 2002

Cartea cuprinde 29 lucrări practice, dintre cele mai reprezentative, care se execută cu studenţii secţiilor de fizică-chimie şi matematică-fizică, în laboratorul de fizică moleculară şi căldură. Fiecare lucrare de laborator, conform tradiţiei, începe cu teoria necesară executării lucrării, urmată de partea experimentală, descrierea modului de lucru, completarea tabelelor cu date experimentale, calculul erorilor de măsură. O bună parte din lucrări sunt completate cu programe de simulare pe calculator a fenomenelor studiate în lucrare.

 

CONTENTS

 

  Velican N.Fizica corpului solid. 353 pag., 170x240 mm, 2002

Când spunem azimajoritatea aplicaţiilor din inginerie pleacă de la descoperirile fundamentale din fizică, nimic nu s-ar fi dezvoltat în electronică, de la banala diodă semiconductoare la tranzistori , fără descoperirile făcute în fizica corpului solid. Cartea prezintă bazele teoretice ale fizicii corpului solid: structura şi legătura cristalină, difracţia undelor pe structuri periodice, explicarea unor proprietăţi mecanice, termice, electrice, magnetice şi optice pe baza fizicii cuantice , modele de studiu pentru electronii din solide, supraconductivitate, semiconductori.

CONTENTS

 

  Dănilă E. – Elemente de fizică pentru ingineri, vol. II. 198 pag., 170x240 mm, 2002

Al doilea volum de fizică pentru ingineri continuă cu materia care se predă studenţilor în semestrul doi de fizică. Sunt parcurse capitolele privind: elemente de optică, originile fizicii cuantice, elemente de fizică cuantică, corp solid, fizică nucleară şi fizica plasmei. Formalismul matematic este accesibil, cu atât mai mult cu cât accentul este pus pe fenomenul fizic

CONTENTS

 

 

 

  Zgherea Gh.Analize fizico-chimice. 186 pag., 150x210 mm, 2002

Lucrarea descrie metodele fizice de control chimic al calităţii produselor. Este acordată o atenţie deosebită principiilor fizice care descriu funcţionarea aparaturii destinată controlului chimic prin metode fizice. După o prezentare generală a metodelor fizico-chimice de analiză, în partea doua a lucrării sunt descrise metodele optice de analiză (refractometrică, polarimetrică, spectrofotometrică, colorimetrică, flamfotometrică şi fluorimetrică), metodele electrochimice de analiză (potenţiometrică, conductometrică, vâscozimetrică, prin separare etc).

 

CONTENTS

| Pagina principală | Anul 2002 - pagina 2