Anul 2001

 

 

 

  Muşat V. - Noţiuni teoretice şi lucrări practice de Chimie fizică, 192 pag., 170x240 mm, 2001.

Lucrarea este compusă din trei secţiuni: un mic dicţionar de chimie fizică, un capitol unde sunt definite principalele mărimi şi constante fizico-chimice, folosite în laboratorul de chimie fizică, iar în partea treia sunt prezentate lucrările practice de chimie fizică ce pot fi realizate în laborator. Lucrarea se adresează studenţilor de la facultatea de matalurgie şi ştiinţa materialelor.

 

CONTENTS

 Tomescu L. -Elemente de mecanică fină,

256 pag., 170x240 mm, 2001.

Prin definiţia disciplinei cu acelaşi titlu, cartea cuprinde principii şi reguli generale de proiectare. Obiectivul cărţii este de a crea o cultură tehnică generală şi deprinderi de proiectare în inginerie. În acest scop, cursul se ocupă cu analiza, calculul şi proiectarea elementelor de mecanică fină pe baza caracteristicilor mecanice.

 

 

CONTENTS

 

 Crînganu J. - Analiză matematică, vol. II, Calcul integral, 142 pag., 150x210 mm, 2001.

Prezentul volum se ocupă, succint, cu cele mai importante tipuri de integrale, printre care integrale de tip Riemann, integrale proprii, integrale cu parametru, integrale multiple, dar şi de şiruri şi serii de funcţii. Cursul se adresează studenţilor de la facultăţile tehnice, înscrişi la învăţământul deschis la distanţă.

 

CONTENTS

 

 Banu S., Naidim O., Tăbăcaru V. -Materiale neconvenţionale, vol. I, Structuri de materiale neconvenţionale, 82 pag., 170x240 mm, 2001.

Lucrarea prezintă unele aspecte referitoare la materialele compozite, caracterizarea şi analiza comportării acestora în timpul prelucrării, prin diferite procedee specifice. Sunt subliniate ramurile industriale care ar putea asimila fabricarea şi realizarea unor produse din materialele compozite.

 

 

CONTENTS

 

 Badea N., Buhosu R. -Analiza şi simularea circuitelor electrice, 184 pag., 170x240 mm, 2001.

Manualul, destinat studenţilor de la specializarea Automatizări în industria calculatoarelor, prezintă conceptele de bază ale circuitelor electrice. Sunt descrise principalele elemente ale circuitelor electrice, pasive şi active, parametrii, simbolizarea lor şi modelarea unora dintre elementele de circuit. Este prezentat standardul SPICE pentru simularea şi analiza circuitelor electrice şi descrie metodele de analiză şi simulare în curent continuu şi în curent alternativ.

 

 

CONTENTS

 

 

 

Anul 2001 - pagina 4 | Pagina principală | Anul 2001 - pagina 6